neděle 4. ledna 2009

Tleskám, pane ministře

Dnes náš ministr zahraničí, Karel Schwarzenberg, ukázal, že je opravdu formát. Poslechl mé rady, kterou jsem zde před nedávnem zveřejnil a postavil se na stranu Izraele. V Otázkách Václava Moravce se totiž nebál a konstatoval, že: "V průběhu příměří vystřelil Hamas na Izrael 360 raket a 700 minometných granátů.". Jednoznačně určil hlavního viníka nastále situace - Hamas:"Kdo začíná střílet, ten vždycky ponese hlavní vinu.".

Hamas, který před několika dny jednostranně zrušil příměří, prohlásil: "To, co se stalo v Radě bezpečnosti, je fraška, která ukazuje rozsah, v jakém dominantně ovlivňují její rozhodnutí Amerika a sionistický okupant (Izrael)," citovala AFP z prohlášení mluvčího Hamasu Fauzího Barhúma. USA se k problému staví jasně, nechtějí schválit žádnou rezoluci rady bezpečnosti OSN, ve které nebude to, že Hamas je teroristická organizace, která moc v Gaze násilím uzmula legitimním palestinským úřadům.

Mluvčí Hamasu kromě toho odsoudil postoj českého předsednictví Evropské unie, který označil za "podjatý a zajišťující pokračování zločinů páchaných okupanty v Gaze". Nevěřím, že se náš ministr zalekne takovýchto "magorů" a bude držet stejný směr i nadále.

Ještě jednou, tleskám, pane ministře.

Žádné komentáře: