pátek 16. ledna 2009

Výtahy Petersik - zábava, která nekončí

Dnes je 16.1.2008 a náš výtah stále nejede. Minulý týden nás navštívili zástupci firmy a prohlédli, kde je problém. Objednali náhradní díl, prý z Itálie, že bude tak za týden. V našem domě žijí i poloinvalidní lidé, pro které nefunkční výtah prakticky znamená domácí vězení. To trvá již 25 dní.

Dnes je 16.1.2009, a ač je to neuvěřitelné, výtah nejede od 23. prosince. Tleskám servisním schopnostem firmy Výtahy Petersik a doufám, že jejich výtahy nejsou instalovány na kritických místech jako jsou nemocnice, extrémně vysoké domy atd...

Aby mě nikdo nemohl nařknout ze zaujatosti dodávám, (ano jsem možná trochu zaujat, protože výtah budeme splácet několik let a celkové náklady se vyšplhají k 5 milionům) že toto pondělí zamrzl výtah od firmy MSV Liberec - jednalo se o přístavbu proskleného výtahu na Karlově náměstí. Podařilo se ho ale opravit do druhého dne a to je přesně doba, kterou bych od servisního zásahu výtahářské firmy čekal.

To nejlepší na závěr je hláška technika na stížnosti jedné naší sousedky: "Jó s kým bydlíte, to je Váš problém.". Slušelo by se dodat: "Náš nefunkční výtah je zase problém Váš.". Ale koho jsme si vybrali, toho máme, do budoucna ale víme, že až budeme kdekoliv potřebovat výtah, tak s firmou Výtahy Petersik tedy rozhodně ne.

18 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den rád bych reagoval na tento příspěvek.Mé jméno je ŠMEJKAL a jsem zaměstnancem zmiňované firmy.O této opravě něco vím protože jsem ji zajišťoval.Jedinou věc kterou mohu dodat je ta že výtah je zařízení které občas vykáže nějakou poruchu a od toho jsou servisní Firmy které zajišťují opravu. A proto by neměli lidé z domu kteří nejsou ještě navíc ani trochu technického typu se snažit něco s výtahem dělat protože nadělají více škody než užitku přesně jako se to stalo zde. Myslím vlastně vím že tato porucha nebyla způsobena námi jak jsme se zde dočetli ale někým z domu proč by jinak byly stížnosti jen z MLADÉ BOLESLAVI V.KLEMENTA 833. ještě jsi myslím že slušní lidé by se měli představovat a to i při negativním názoru má to větší důvěryhodnost na okolí.V tom to případě bylo podáno i trestní oznámení na neznámého pachatele samozřjemě ne námi ale zástupci domu. A dopadlo to tak že zřejmě lidé z tohoto domu při vyšetřování svedli vše na hasiče které jsi přivolali v nouzi. Tak že závěr je vlastně ten že výtah je špatný za poruchu můžou hasiči jen lidé z domu možná tedy jen jeden jsou z obliga. myslím že by se měl udělat pořádek v domě a ne kopat kolem sebe. Z necelé stovky výtahů které jsme v boleslavi vyměnily má problémy pouze tento,ale charakteru toho že je něco vždy poničeno hrubou silou. Děkuji Šmejkal

ufonek řekl(a)...

Dobrý den,
musím se Vám omluvit, ale pochopte, že články jsou psány v historickém kontextu a dnes bych je nejspíše napsal jinak. Proto napíšu opět jen to, co mě momentálně k tématu napadá:

Lze předpokládat, že o Vánocích se dodací lhůty náhradních dílů protáhnou, proto není úplně fér zdůrazňovat dobu, po kterou výtah nešel.

Je zvláštní, když k porouchanému výtahu musí přijet technik z Itálie a ukazovat technikům, jak ho správně nastavit. Podle informací od zdroje JPP (jedna paní povídala) náš výtah nebyl typickou instalací a byl to takový prototyp. Pokud je to opravdu pravda, tak si Vaše firma tak trochu "naběhla".

To, že nebyla schopna dodržet termíny předání také můžeme ignorovat a přičíst shodě náhod, jakých, to víte Vy a naši zástupci.

O tom, čím a jak byla způsobena Vámi zmíněná porucha nechci vůbec spekulovat, protože nejsem odborníkem na výtahy a výtah jsem v té době ani neviděl. Pokud ale byli přivoláni hasiči k vyproštění osoby, nepovažoval bych to za standardní, zvláště pár měsíců po instalaci.

To, že výtah často zastavoval ve sklepě a na prázdno si "klapal"( rozuměj zběsile otvíral a s hlasitým prásknutím nedovíral dveře) je s odstupem času vlastně ohromná legrace, ale že by to bylo způsobeno hrubou silou bych si Vám dovolil oponovat.

Takže shrnutí na závěr:
Od poslední mnou zaznamenané návštěvy techniků uplynulo téměř půl roku a o výtahu téměř nevím, respektive funguje ;) Pokud by Vaše firma měla zájem na těchto stránkách publikovat svoje oficiální vyjádření, technické podrobnosti o závadách, popř. přidat fotodokumentaci, budu rád, alespoň se něco o výtazích naučím. Zaujalo mne například, že má údajně výtah GSM kartu...

Krásný den

Anonymní řekl(a)...

Pan Šmejkal by se nejdříve měl vrátit na základní školu a naučit se česky.

Anonymní řekl(a)...

Omlouvám se ale ani já nejsem dokonalý jako ten výtah.

Jindra Most řekl(a)...

Petersik je znamej kriminalnik z Teplic, korupcik, rasista a mafian ve sluzbach ODS.

Anonymní řekl(a)...

Petersik je předevsim bývalý narkoman a pekná s.....poptejte se v TP.....

Anonymní řekl(a)...

Jo,jo.Přijeďte se podívat do Teplic(Prosetice)a jednou se svezte.Jízda v jejich výtahu se dá srovnat s adrenalinovým sportem

Anonymní řekl(a)...

U nás v P-7 Holešovicích montují výtah firmy Petersik již někdy od října 2011. Termín dokončení měli do 16.12. 2011. Dnes je 11.1.2012 a výtah stále nejezdí... a zatím nevypadá že by měl v blízké době fungovat.. :-) Dům je též plný starších a hůře pohyblivých lidí.

Anonymní řekl(a)...

Takže informace o vývoji. Výtah jezdil asi 14 dní, od té doby více nejel než jel...neuveze 5 osob jak je zmíněno na tabulkách, ale když k nám jela sanitka, jeden ze záchranářů musel běžet po schodech do šestého po svých. Uveze tedy stěží 2 osoby. Na tabulce kde je uveden kontakt na pohotovost výtahů, po opětovném volání se mi dostalo odpovědi, že přijedou do 3 hodin... Oprava proběhla po nějakách 20ti hodinách od zavolání, do té doby se tu nikdo neukázal. Výtah poté fungoval neuvěřitelné 2 dny. Nyní po výměně údajně vadných rozvaděčů výtah stojí ve čtvrtém patře a celý den jenom otvírá a zavírá dveře. Takže výtahy Petersik rozhodně nebrat. Je to banda nezodpovědných podvodníků a výtahy sjou to za trest. LH Praha 7.

Anonymní řekl(a)...

Souhlasím s tím,že tato firma je opravdu špatná.U nás dělají rekonstrukci výtahu již 6týden a zatím stále chodíme pěšky i když termín předání měl být 23.3.2012.Jejich pracovní doba je tak 10h.týdně a neděle kolem poledne.Již nikdy více takovou firmu,je to parta flákačů o povalečů.

Anonymní řekl(a)...

Ačkoliv nerada, musím se připojit. Také u nás se montují ve dvou vchodech výtahy firmou Petersik. V prvním vchodě jsou zatím pozadu s odevzdáváním o několik dní, ve druhém termín zatím nevypršel, ale rovněž to vidím bledě. Binec všude neuvěřitelný. Chápu, že se při rekonstrukci nadělá, pochopím prach i hluk, ale stavební materiál roztahaný po domě, když jsme jim na to extra vyklízeli uzamykatelnou místnost, to je prostě jejich lenost - nic jiného.

Prvních 14 dní měli tempo 10:30 nástup do práce, ve dvě už po nich nebylo ani vidu, ovšem pouze v jednom vchodě. Ve druhém pouze zbytečně nejezdil výtah, nicméně nepracovalo se v něm.

Po vybourání dveří do výtahové šachty jsou tato místa zakryta jen do výšky zhruba 1 metru volně opřeným prknem - velmi bezpečné.

A takto by mohl člověk pokračovat.

Anonymní řekl(a)...

Když už si tady jenom umíte stěžovat,tak by ste měli psát alespoň přesné adresy,aby si je když už mohli pohlídat..

Anonymní řekl(a)...

Keci, keci a znovu keci! Jednoduché vždy na někoho něco svést. Čecháčkové a jejich závist!!!!

Anonymní řekl(a)...

Tak jsem si tady přečetla názory na firmu Petersik a koukám, že je to všude stejné.U nás v baráku vybourali oba výtahy najednou, aby si určité věci mohli odvést do sběru a přivydělali nějakou korunu jak nám oznámili tím pádem jeden výtah stál úplně zbytečně, termín předání nedodrželi pracovní dobu ani nekomentuji. Nejvíc mě štve,ale jaký rámus dělá ten výtah, u kamarádky to montovala jiná firma, nejen že to měli rychleji hotové,ale ten výtah není slyšet, za to tady v noci víte i v kterém patře zastavuje jak je hlasitý.

Anonymní řekl(a)...

V noci máte spát a né poslouchat výtah... :-DDDD Umíte si jenom stěžovat,si to někdy zkuste pracovat u takovych lidí jako ste vy.. :-p

Anonymní řekl(a)...

Tak dle mého názoru výtah jezdí tiše, v tom problém nevidím. Ovšem to, co dělá hluk, je otevírání a zavírání dveří. Kdybych byla schopna určit, jaký že přesně typ těch dveří montovali u nás, napsala bych, bohužel se v tom nevyznám.

U nás jsme doufali, že se to časem "ochodí", leč nestalo se.

Anonymní řekl(a)...

Petersik je nejhorší firma u které jsem pracoval,ne že jen okrádá Vás co si výtah necháte instalovat,ať už vám dodává díli z Číny a je montován z nejhorších nejlevnějších dílů nebo Vám na servisu buď učtuje za součástky 10x víc,nebo Vám součastky fakturuje ač žadné ani nenainstalovali.Okrádá dále své zaměstnance lituji ty kluky co u nich zůstávají protože nemají jinou možnost.Hlavně ani jeden z nich není výtahář, najdeme cukráře,truhláře,řezníka atd. atd. No ale to je jedno jejich výtahy jsou nebezpečné kdyby přišel nějaký inspektor z bezpečnosti práce neprošlo by minimálně 80 procent jejich výtahů!!!! Závěrem bych chtěl varovat pokud Vám nabídnou rekonstrukci či převzaní výtahu do servisu řekněte jednoznačně NE!Pokud chcete ušetřit a mít bezpečný výtah!!!

Anonymní řekl(a)...

Petersik nejhorsi firma na vytahy!bydlim v Nymburskem panelaku v 7 patre a mam 16 mesicniho syna, a vejtach 2krat do tydne nejezdi!!!! Volam tam jenom ja lidi na to serou!!!!a kdyz tam volam tak to zvedne nejakej arogantni kreten co ma hovno co na praci, cumi doma na telenoveli a neni schopnej prijet!!!a kdyz uz prijede tak je to nejmene za 5 hodin,a to mame jeste stesti!jinak jezdi az druhej den.tato firma vsazi jen na bytove druzstva kde uprednostnujou nejlevnejsi cenu!zajimalo by me jak by reagovali oni, kdyby se se vsim museli tahat po schodech!!! Jsou to s........!nikomu tuto firmu nedoporucuji!!!!