pondělí 23. listopadu 2009

Zbláznili se na ČMFS?

Dnes rozhodl ČMFS o tom, že se utkání 1. "kapr" ligy mezi Teplicemi a Olomoucí odehraje v řádném termínu a k odkladu nedojde. Pro nezasvěceného naprosto normální zpráva, dokud ale nedodáme, že dva hráči Teplic mají potvrzenou nákazu prasečí chřipkou. Pak musíme konstatovat, že nejde o sport, nejde o zdraví, ale jen a jen o peníze.
Před rozhodnutím komise se objevilo několik zpráv: Krajský hygienik nedoporučuje odehrání zápasu. Klubový lékař nedoporučuje odehrání zápasu. Hráči Teplic odjeli do Olomouce autobusem spolu s jedním následně pozitivně testovaným a podezření na prasečí chřipku má až 6 hráčů. Olomouc má 2 nemocné infekčními příušnicemi. Kdo a proč si přeje dnes, 23. listopadu, odehrání tohoto zápasu se ihned stalo předmětem mnohých internetových diskuzí.
Prasečí chřipka není rýma, není to žádné banální onemocnění, z kterého je možné si dělat legraci. I v ČR již jsou případy úmrtí, kdy dotyčný byl zcela zdráv. Napadá hlavně oslabené jedince, plus např. ty, kteří vykonávají namáhavou fyzickou práci. Ne že bych myslel, že se fotbalisté předřou, ale běhat 90 minut v zimě pohodička není.
Navíc je zde samozřejmě riziko dalšího přenosu nákazy - od hráčů na rozhodčí, pořadatele, z těch na diváky a obří ohnisko nákazy je tu. Měl jsem hodně nízké mínění o českém fotbale a vedoucích funkcionářích, ale dnes klesli na úplné dno.
Dnes, až si v 1730 zapnu televizi, budu doufat, že do té doby rozum zvítězí a místo fotbalu uvidím kreslené pohádky.

P.S. Beru za slovo vyjádření mluvčího svazu: "Prasečí chřipka není důvodem k odložení zápasu."

Žádné komentáře: