pátek 18. prosince 2009

Jak dopadne Tiger?

Poslední dny se všude přetřásá aféra Tigera Woodse, který bude letos na Vánoce chtít asi jen jeden dárek, aby se mohl vrátit v čase. Dřívější modla USA s obrovskou popularitou během pár dní ztratila sponzory, rodinu i obdiv lidí. Zbyly mu “pouze” peníze a umění hrát golf. Novináři začínají spekulovat, jak se mu dařilo tolik milenek utajit, osobně nejsem přesvědčen, že jich je až tolik. Přihlašte se a řekněte, “Tiger se mnou spal”, dodejte nějakou pikantnost a máte zajištěnou pozornost kamer a přední stranu novin. Nedávno např. Tiger má nemanželské dítě (http://deniksport.blesk.cz/clanek/skandaly/85061/tiger-woods-ma-mozna-nemanzelske-dite.html)

Daleko zajímavější je však otázka “Proč?”. Elin Nordegrenová je žena, kterou by si přálo 6 z 5 mužů, kdo by chtěl riskovat rozvod, navíc když má dvě děti? Tigerův majetek je také velice zajímavý, nicméně nemyslím, že by se brali pro peníze. Tiger byl vždy ceněný hlavně pro svojí obrovskou psychickou odolnost, vyrovnanost a klid, jeho hra vypadala jakoby na greenu hrál robot. V posledních dvou letech už ale nebyl vždy ve své kůži, občas hodil holí, zanadával, že by už to bylo známkou určitých problémů?

V současné době se Tiger už 18 dní skrývá na neznámém místě, údajně sleduje kreslené filmy, pojídá brambůrky a nechce s nikým mluvit. Má o čem přemýšlet a jen těžko mu něco radit, snad jen aby manželce koupil lán růží, zámek v Provence a poslal kurýra s dvanáctispřežím běloušů s dopisem, ve kterém přizná, jak všechno bylo a požádá o odpuštění. Jestli mu Elin odpustí, Bůh suď. O případné další nápadníky nebude mít jistě nouzi, již před lety byl zástup golfistů, kteří se s ní chtěli seznámit, Tiger ale vyhrál. (Potkali se v roce 2003 v JAR, kde Elin dělala au-pair dětem Jaspera Parnevika (no nechtěli byste takovou au-pair ;) a v roce 2004 už byla svatba. V roce 2007 a 2008 se jim narodily děti. )

Na druhou stranu by měla pamatovat i na děti, které případný rozvod určitě poznamená. Osobně bych ale s Tigerem měl velký problém, jako člověk u mě hodně klesl, při obřadu se slibuje něco jako ”…ctít a milovat dokud nás smrt nerozdělí.”. Ten, kdo nedodrží slib, může jen těžko činit další. Kdo zaručí, že tento nový již dodrží?

Chybovat je lidské, odpouštět je božské, blíží se Vánoce, svátky klidu a míru, tak přeji Tigerovi, aby dostal rozum, vrátil se za každou cenu ke své rodině a Elin přeji aby zkusila překonat pochopitelný obrovský odpor k Tigerovi a dala mu jednu, poslední šanci vše napravit.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Já si myslím, že ho oškube pořádně. Pro ni to jsou lehce "vydělané" peníze. :)

ufonek řekl(a)...

Tohle je ale odporný materialistický názor. Myslím, že není zlatokopka, ale uvidíme.