pondělí 8. března 2010

PeerGuardian je mrtev, ať žije PeerBlock!

Jednou z mnoha věcí, které mi na Windows 7 vadily, byl nefunkční PeerGuardian. Tomuto prográmku jsem se již v minulosti jednou zabýval – filtruje známé spammery, špiónské boty a jinou nežádoucí havěť. Sice v případě, že přijímáme streamovanou televizi slušně zatěžuje CPU, ale s dnešními vícejádry se to dá přežít. Pátral jsem na fóru, jak PG2 rozchodit a nalezl jsem příspěvek, že vývoj PG2 skončil a dále pokračuje PeerBlock.

Nedalo mnoho práce nalézt adresu http://www.peerblock.com/ a stáhnout aktuální verzi. Co se tedy vlastně změnilo?

1. PeerBlock je opensource, v případě zájmu můžete vytvořit vlastní personalizovanou verzi, anebo opravit případnou chybu. Kód je hostován na google code - http://code.google.com/p/peerblock/

2. Základní seznamy nežádoucích adres jsou integrovány přímo do kódu a nemusíme spoléhat na update, který v PG2 občas končil chybou.

3. Aktualizace zabanovaných adres skutečně funguje.

4. Ve Windows 7 funguje skvěle a nepadá ;)

Kromě tohoto se ale nezměnilo nic, PB je forkem PG2, takže i uživatelské rozhraní je naprosto totožné s předchozím produktem.

Autoři žádají uživatele o propagaci tohoto produktu prostřednictvím blogů, či odkazů, aby se všichni dosavadní uživatelé PG2 o této novince dozvěděli.

Žádné komentáře: