neděle 21. března 2010

Restaurace U Houdků

Včera jsme zavítali do této restaurace (http://www.uhoudku.websnadno.cz/), která je umístěna v centru Žižkova, konkrétně v ulici Bořivojova 110. Po vstupu do místnosti je po pravé straně bar, rovně průchod do další místnosti a kuchyně a vpravo dveře do chodby, kde se nachází záchod. Restaurace si na nic nehraje, dřevěné lavice, stoly, židle…

Po chvíli čekání jsme se rozhodli objednat jídlo, zbytek výpravy byl v nedohlednu. Po zkušenostech z televizní show pana Pohlreicha jsme se rozhodli neriskovat a dát si smažák, tím se nikdo zabít (snad) nedá. Trochu nás překvapilo, že je tatarská omáčka za příplatek 12kč. Na pivo jsme museli čekat relativně dlouho, ale míra byla jakžtakž v normě.

Po 20 minutách dorazil zbytek skupiny i naše jídlo. To bylo na velkém tříbokém talíři, hranolky i sýr bez zápachu přepáleného oleje. Celé jídlo bylo obsypáno zeleninou, na dvou trojúhelnících sýra byl položen nějaký zelený bordel. V duchu jsem si představil primáckou šou a výkřiky: “Kdo Vám to poradil? Proč to tam proboha dáváte…” ;)

Chuťově klasika, taky co byste očekávali od tohohle jídla, ale když je potřeba něčím nouzově zaplácnout žaludek, tak to ujde. Krátce po 2300 přišla obsluha s tím, že je poslední objednávka, to nás docela udivilo, vzhledem k tomu, že restaurace má mít až do 2400, navíc byla sobota, ale budiž, je nutné to tolerovat. Dvě minuty před půlnocí přišla servírka, která měla celý večer výraz totální znuděnosti a nezájmu, a řekla, že zavírají a máme odejít. V 001 za námi zaklaply dveře a šli jsme pryč.

Záchody v této restauraci jsou dosti netypicky v chodbě domu, ale jsou relativně čisté. Podávané nápoje splňují většinou míru, obsluha je méně ochotná a jídla je dost, chuťově bohužel nemohu posoudit to, co měli kolegové, ale minimálně to bylo přezdobeno, ale na kvalitu si nikdo nestěžoval. Osobně bych novou návštěvu této restaurace zvážil, jako student bych ji zřejmě doporučil, ale jako víkendový turista asi ne.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Náštěvník:
Musím říct, že v Restauraci U Houdků jsem si velice pochutnal. Naopak se mi líbila obloha talíře, protože podle mistra(nemistra) z Ano šefe, nemůžou bejt všechny restaurace stejný a naopak barevnost a zelenina doddává jídlu tu pravou kvalitu, jídlo moc dobré... obsluha se zajímala. Mohu velice doporučit, jak studentům tak i normalním lidem a i těm co tam chodí často. Rád tam zas zajdu za příjemným jídlem a prostředím. děkuju za výborné jídlo.

Anonymní řekl(a)...

majitel by měl trávit volné chvíle v uzavřeném oddělení na kapačkách, po několika stížnostech nás dokola přesvědčuje , že vše bylo jinak a vše je v pořádku, ale to není, jeho odpovědi i styl odpovídá žáku 8 třídy ZŠ 13.4.2011