středa 17. března 2010

Ubrečená Slavie

V posledních pár letech se na diskuzích pod utkáními pražské Slavie většinou rozpoutala flame-war se sparťany, baníkovci a dalšími. Výrazy jako sešívky, seshitci, ubrečenci, se to jen hemžilo, většinou šlo o narážky na simulování a stížnosti na rozhodčí. Účel světí prostředky, a když si fotbaloví funkcionáři odhlasovali, že do fotbalu nezapojí moderní technologie (a to dokonce ani video), není se čemu divit, že každý tým tu a tam tyto odsouzeníhodné praktiky využije.

Náhodou jsem zapnul v sobotu televizi, akorát běžel přímý přenos z utkání Slavia – Teplice. Chvíli jsem nechápal, co se děje, na hřiště vjížděla sanitka a komentátoři říkali cosi o otřesu mozku u obou hráčů. Ležícímu ale ošetřovali nohu…

Podíval jsem se ven a hustě chumelilo, teplota pod nulou, v Praze se hraje fotbal. Ve zpomaleném záběru ukazují zřejmě předešlou akci, při níž nešetrně Matula atakuje domácího Jandu a následně se oba pěkně srazí hlavami. Berany, berany… DUC. Pecka to byla taková, až se zřejmě oboum rozsvítilo, museli střídat. Další záznam ukazuje slávistu Naumova, jak běží, Klein mu míč čistě vypichuje, ale následně se střenou nohy obou hráčů…

Sanitka pomalu vyjíždí a komentátoři se dohadují o tom, jestli to byl faul, nebo ne a že jde zřejmě o otevřenou zlomeninu bérce – tedy obou kostí. Fuj. Zde mě napadá jen jediná věta: “Ty blázni v tomhle hrají fotbal?”. Na MS jsme se nedostali, tak proč neposunout začátek ligy, aby se hrálo zatepla a ne v mraze, kdy je každý náchylnější ke zranění?

Korunu tomu všemu však nasadili funkcionáři Slavie Praha, kteří vydali v pondělí prohlášení, v němž si stěžují na relativně bezchybného rozhodčího Zelinku a pro Matulu žádají doživotní zákaz fotbalu. Asi se dívali na jiný zápas, ale příště, až v diskuzi uvidím spojení ubrečený slávista, budu vědět proč.

Žádné komentáře: