úterý 23. března 2010

UNO, mediterranean restaurant & bar, Palladium

Kolem 19 hodiny jsme dorazili do 2. patra nákupního centra Palladium a začali vybírat, kde se najíst. Udělali jsme kolečko a vyloučili thajskou, čínskou, vietnamskou i libanonskou kuchyni, takže nám nakonec zbyla italská. Restaurace působila klidně, na rozdíl od konkurence odnaproti, tak jsme dlouho neváhali. Webové stránky restaurace lze nalézt na adrese http://www.unorestaurant.cz/ .

03_big[1]

Po usazení jsme poznali, že je možná restaurace klidná až moc, nikdo si nás nevšímal. Takže jídelní lístek jsme si museli vyzvednout ze stojánku sami! Po cca 4 minutách si nás konečně obsluha všimla a donesla zbylé jídelní lístky. Byli jsme 3 a tak objednávka byla 3 malé plzně, dvakrát gnocchi a jednou pizza Capricciosa.

Jak je vidět na fotce, pokud si dobře sednete, vidíte přímo do kuchyně. Výhra, prohra? Viděl jsem kuchaře, kterak s nadšeným výrazem pomalu připravuje pánev na sporáku pokrytým alobalem – jak už bylo v Ano, šéfe!, klasika, aby se nemuselo drbat, ale jak to vypadá pod tím… Po 10 minutách byly gnocchi připraveny a kuchař je položil na výdejní pult. Říkal jsem si výborně, budeme jíst. Ovšem talíře tam ležely i dalších 5 minut. Kolikrát jsem tuto scénu viděl v seriálu F-word. Gordon bere do ruky a buď talíře háže nejprve po kuchaři, aby následně skončily v koši, nebo je tam pošle rovnou. Jídlo přece musí být dokončeno ve stejný okamžik…

Konečně přibyla i pizza a mohlo se podávat. Číšník se opět tvářil, jako by znal 1945 lepších věcí, než nás obsluhovat. Olivy na pizze nebyly čerstvé , spíše připomínaly sušenku, takže jsem je ještě dlouho do noci cítil v břiše, parťáci na tom byli s gnocchi podobně. Kdyby bylo jídlo tak o 30% levnější, neřekl bych ani B, ale možná to je daň za jistě neskutečný nájem v Palladiu.

Sečteno podtrženo, do této restaurace již nikdy nepůjdu, nemohu jí doporučit ani dalším, obsluha je příjemná jak měsíc nezaplacená činže, jídlo je výjimečné pouze cenou a není problém v okolí najít za podobnou cenu lepší místa pro naplnění žaludku. Na webu jsem se dočetl, že restaurace je součástí řetězce více restaurací, pokud jsou na tom ostatní stejně, tak se divím, že jsou stále otevřené…

Žádné komentáře: