pondělí 13. září 2010

Whirlpool VT 256 IX

12092010094Nová věc do nového bytu. No a co lepšího si koupit, než mikrovlnku, jeden z nejlepších vynálezů minulého století. Nastavíte, zmáčknete a obrovská síla mikrovln rozkmitá molekuly tak, že se jídlo začne velice rychle zahřívat. Čím víc má vody, tím lépe.

Na internetu jsem si našel cenu, která se pohybovala kolem 3760 kč. Byl jsem proto náležitě šokován, když jsem náhodou zavítal do Datartu a tam v letáku viděl cenu 5000kč. Jen za to, že dojdete do obchodu, kde je vystavená zaplatíme 1200? Nejsem tak bohatý, abych mohl kupovat předražené věci. Jenže je sobota, kde koupit mikrovlnku hned? Datartí internetový obchod nabízí osobní odběr, ale za 250korunový příplatek :/ 12092010095Další průzkum mne zavedl do kasa.cz, obchodni-dum.cz, ale ani jeden mi nedával šanci, jak mikrovlnku během víkendu dostat do bytu. Nakonec jsem objevil, že ElectroWorld nabízí možnost vyzvednutí výrobku na prodejně zdarma. Neváhal jsem a odeslal objednávku.

Trochu mne překvapilo, že potvrzující email dorazil z adresy info@test.intershop.de a nadpisem Order Confirmation, to si ElectroWorld vážně nemůže zaplatit překladatele a vlastní emailovou adresu?

Zboží je připraveno 2 hodiny po odeslání objednávky, dorazil jsem se 4 hodinovým zpožděním, přišel s kódem z internetu k pokladně, zaplatil a šel k výdeji. Po 8 minutách byla mikrovlnka moje, spíš ale makrovlna, přeci jen 18 kilo je 18 kilo…12092010096

Po příjezdu jsem začal krabici rozbalovat, Vánoce přišly letos dřív. Po sejmutí horního polystyrenu ovšem nastal zajímavý problém, jak vyndat mikrovlnku, když je na dno nalepen polystyren a má hladké a kovové stěny? Jako správný inženýr jsem to vyřešil elegantně, krabici otočil o 90 stupňů a mikrovlnku pohodlně vysunul.

Po odlepení fólie chránící dvířka jsem objevil další skvělé překvapení, vnitřek trouby je také vystlán polystyrenem a vevnitř nalezneme jak Crisp talíř, tak 3 plastové misky určené na vaření. Návod mne trochu zklamal, je v něm mnoho chyb a překlepů, to bych od takto renomované firmy a výrobku za tuto cenu nečekal :(12092010097

Další chybou trouby je, že se dvířka otvírají jen do úhlu 90 stupňů a tím někdy mohou pěkně překážet. Časový volič úplně lehce také nejde a když otvírám a zavírám dvířka, hýbu celou troubou, ale předpokládám, že to se oběhá. No, ale kam s ní? Zkusil jsem myčku a zjistil jsem další obrovský mínus této trouby: KRÁTKÁ šňůra. Představte si krátkou šňůru, vezměte půlku a máte tuto. V honbě za maximální úsporou se toto skutečně nevyvedlo, je to ostuda. Šňůra má jen asi 1 metr, navíc od horního pravého kraje trouby, takže se nedostane do zásuvky umístěné u země.

Další pokus se odehrál na kraji linky, ale tam pro změnu překážela málo se otvírající dvířka, 90 stupňů je opravdu dost limitující. Tak následovalo pošoupnutí na kraj linky, ale, světe, div se, opět se zde ukázalo, že je šňůra moc krátká a tak trouba nemůže být na kraji. Tak putovala zpět na myčku a šňůra se prodloužila prodlužovačkou.

12092010098No nic, dost negativ, mikrovlnka funguje pěkně tiše, má mnoho sympatických funkcí, Crispem počínaje a možností zastavit talíř konče. Ještě není dost brzy na vynášení střednědobých soudů, ale z krátkodobého hlediska mi zatím tato trouba připadá jako dobrá koupě. Navíc je to nejlevnější konvenční Crisp trouba na trhu. Bohužel k dokonalosti jí chybí delší šňůra a také lepší manuál. Když je chyba hned v úvodním nastavení času, moc důvěry to v zákazníkovi nevzbudí.

Asi ani nepřekvapí, že je vyrobena, tak jako většina dnešních výrobků, v Číně. Omluvte kvalitu fotek, ale byly pořízeny integrovaným fotoaparátem v Nokii E52.

12092010100

12092010101

3 komentáře:

olda řekl(a)...

Chtěl bych se zeptat, jak jste spokojen s mikrovlnkou pe delší době?

ufonek řekl(a)...

Stále mne rozčilují tužší dvířka, zatáhnutím za ně se vždy pohne celý přístroj. Vaření v páře vůbec nepoužívám, takže to nejsem schopen posoudit. Crisp talíř je o dost tenčí, než který jsme dostali k naší starší mikrovlnce (která pravda stála skoro 2x tolik) a při chycení do plastového držáku se bojím, že vyklouzne (subjektivní dojem, jinak nevyklouzne).
Poslední nedostatek je nemožnost zhasnutí světla. Starý přístroj, zmáčknulo-li se tlačítko cancel, zhasl žárovku, tento tak nečiní.
Dnes bych si ji koupil zase ;)

Anonymní řekl(a)...

díky, mám jí objednanou, tak uvidím. Olda