neděle 13. března 2011

Restaurace Slavie, Teplice

V sobotu jsme hledali oběd, prověřená restaurace Krušnohorský Maskaron umístěný v divadle, byla zavřená. Takže jsme se museli poohlédnout jinde. Minuli jsme restauraci Radnice, kde jsme jedli minule a úplně nadšeni jsme nebyli, a skončili jsme v restauraci Slavie.

Při vstupu mě překvapila rozloha restaurace, zvenku nevypadá moc velká, ale vevnitř… je obrovská. V celé restauraci bylo asi 18 hostů a vypadala prázdná. Zvláštní též bylo, že za barem nikdo nebyl. Číšník dorazil po asi 5 minutách, co jsme si sedli a dal nám jídelní lístky. Nabídka je typicky česká, každé maso má svou stránku a na ní odhadem 20 jídel. K tomu 10 příloh a kuchař se při vhodně vybrané objednávce zblázní. Už víc než rok to na primě ukazují v show Ano, šéfe!, a stále se restaurace nepoučily. Škoda.

Objednali jsme si pití a pak i jídlo, 2 lidi minutky a polévku a dva lidi nabídku dne. Číšník někam mizel a po 8 minutách dorazilo naše pití. Slušný výkon. Pozorovali jsme místní štamgasty, kteří do sebe klopili jedno pivo za druhým a bavili se o tom, kdy asi dorazí naše jídlo. Za dalších 5 minut se přišel číšník omluvit, že denní polévka došla, takže žádná nebude. No budiž.

V žertu jsem pronesl, že přijde za dalších 20 minut s tím, že ani žádné jídlo není ;) V té době jsem bohužel netušil, jak blízko pravdě budu. Dalších 10 minut se nic nedělo, jen od vedlejšího stolu odešla dvojice, která měla kávu a čaj. Za dalších 10 minut se i u vedlejšího stolu začalo hlasitě ozývat, kde že to jídlo sakra je. Začínáme si pohrávat s myšlenkou, že číšník je zároveň i kuchař a dozadu odbíhá, aby zamíchal naše jídlo. Popř. že nepřišel kuchař, honí slepici po dvoře, došly jim všechny suroviny atd.

Po 50 minutách přišel číšník s talíři, bohužel, pro stůl vedle. Na mávání číšník nereagoval a mému otci došla trpělivost. Vstal tak rychle, že málem povalil svou židli a šel se zeptat, jak to tedy s námi vypadá. Když se dozvěděl, že jsou v kuchyni učni, začal jsem litovat své objednávky. Masová směs v bramboráku by mě mohla hodně mrzet. Číšník slíbil, že do deseti minut jídlo bude, tak jsem zapnul stopky.

Po 12 minutách jsme se začali zvedat a tu přišel číšník s tím, že se ten limit nejspíše nestihne. Samozřejmě, že nestihne, když už uplynulo 12 minut! V tu dobu už jsme byli skoro nepříčetní hlady, takže jsme se zeptali, jestli bude chtít zaplatit pití, zaplatili 80 kč a zmizeli. Číšník se omlouval, že prý přišlo naráz 20 lidí a že nemají pracovní sílu, ale proč mají pak proboha otevřeno, nebo nemají připravené hotovky ? Nabízel nám vizitku na majitele, ať mu to řekneme přímo, ale hlad byl rychlejší, než číšník s vizitkou.

Na webových stránkách se restaurace chlubí dlouhou historií, množstvím pořádaných akcí, ale když jsme její jméno vyslovili před mým strýcem, tak řekl jen: “Vy jste šli do Slavie na oběd? To je legrace? Nebo vážně?”. Pokud je v podniku akce, tak je zřejmě obsluha připravená na větší objednávky a v kuchyni je někdo, kdo zvládne za hodinu vyplodit víc, než 8 jídel. Jinak je však návštěva této restaurace riziková. Takže pro mě osobně to je pro tento podnik konečná, bohužel.

Žádné komentáře: