neděle 17. dubna 2011

Opět se potvrdilo: Daně a smrt…

Pátek 15. dubna může být klidně nazýván černým pátkem pokerových internetových heren. FBI došla trpělivost a sestřelila weby tří největších online heren www.pokerstars.com, www.fulltilt.com a www.absolutpoker.com. V USA je totiž online hazard zakázán od roku 2006. Jak tedy mohly fungovat tyto herny? Jednoduše, maskovaly svojí činnost za online obchody, tvrdili bankovním úředníkům, že účty potřebují na příjem plateb za zboží a peníze putovaly přes mnoho účtů. A hlavně, neplatily z výnosů daně.

Spolu s blokací webů bylo zadrženo 11 osob a obstaveno 75 účtů s několika stovkami milionů dolarů. Nechtěl bych být v kůži hráčů, majících účet u těchto firem. Neameričtí občané mají alespoň určitou naději, že vyjdou ze vzniklé situace bez úhony, protože jich se odstávky netýkají. Existují totiž alternativy www.pokerstars.co.uk, http://www.fulltiltpoker.co.uk, na kterých se ke svým kontům mohou dostat.

Nastálá situace bude ale zkouškou odolnosti online heren, protože mnoho hráčů po této zprávě své účty ruší, nebo alespoň významně sníží. Zase se potvrdila skvělá hláška ze skvělého filmu Meet, Joe Black: “Člověk má v životě dvě věci, kterým se nevyhne. Daně a smrt.”

Žádné komentáře: