sobota 10. března 2012

Další OCA do sbírky

Před rokem jsem získal svou první OCA certifikaci a tehdy jsem si říkal, že bych si další rok dal další. Naše firma je Gold partnerem firmy Oracle a z toho titulu jsme dostali několik voucherů na zkoušky zdarma. Nikdo je nechtěl využít a blížil se konec platnosti, tak jsem vzal odpovědnost na sebe a přihlásil se na zkoušku Oracle Database 11g: Administration I.

Na celou věc jsem trochu zapomněl, měl jsem spoustu práce a najednou zbýval již jen týden. Bylo tedy třeba jednat rychle, sehnal jsem si přípravnou knihu OCA Oracle Database 11g Administration I Exam Guide (Exam 1Z0-052), kterou jsem za 3 dny přelouskal na svém Kindlovi. Zbývalo se připravit na testy.

V této oblasti se mi v minulosti nejvíce osvědčil server http://www.examcollection.com/ , na kterém jsou spousty vzorových testů. Obecně mi tento způsob učení vyhovuje nejvíce a dosahuji pomocí něj skvělých výsledků. Je mnoho firem, které se v tomto businessu pohybují, ale zde získáte ty samé informace a zdarma. Nemusíte hledat žádné vzorové testy po diskuzích fórech, vše je na jednom místě.

Test jsem absolvoval v Gopasu, prostředí bylo zase odporné, předpisy pro testování neuvěřitelně pitomé. Při vstupu Vám dají například podepsat, že neručí za věci, které jim svěříte do úschovy. U soudu by samozřejmě neměli šanci. Po 20 minutách čekání jsem se konečně dostal na řadu a začnul klikat test.

Po dvaceti otázkách jsem netušil, kolik toho už mám za sebou, další kontrola byla po 50 otázkách a najednou už byl konec. Byl jsem si odpověďmi docela jist, navíc jsem pospíchal zpět od práce a tak jsem test hned potvrdil. Po několikerém přesypání hodin jsem se dočkal výsledku. 100%, 25 minut a mohl jsem jet zpátky pracovat.

Certifikace se mi v certview.oracle.com objevila druhý den a za 7 dní mi přišel potvrzující dopis s certifikátem.

Jestli se na tuto certifikaci také budete chystat, tak hodně štěstí, ale většina otázek je skutečně docela jednoduchá.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den taky se připravuji na tento test. Pamatujete si jestli byly některé otázky totožné s těmi, které jste měl natrénované ze zkušebních testu?