úterý 8. ledna 2013

Pane prezidente, přebíráte zodpovědnost?

Náš pan prezident se dnes vyjádřil o útocích na něj v souvislostech s amnestií. Tvrdí, že vůbec nejde o vězně, o amnestii, ale o ošklivou zlou mediální manipulaci od jeho konkurentů. Pomineme-li sporné násilné ukončení stíhání delších než 8 let, propuštění starších 75 let, pořád zde máme velké množství smazaných drobných činů a zrušení alternativních trestů.

Co je výsledkem? Stačí se podívat do sdělovacích prostředků, co už všechno propuštění stihli:

Zapálit policejní auto

Zbít německého turisty

Zneužít nezletilou

Zabít ve rvačce člověka

Už asi bohužel není mnoho horšího, co by se ještě mohlo stát. Zajímalo by mne, jak klidné spaní má v dnešních dnech pan prezident, který svým jednáním tyto činy nepřímo umožnil. Pokud by náhodou někdo argumentoval tím, že nemůže být zodpovědný za to, co jiní konají po propuštění, mám tu malý návrh. Vložte do naší ústavy druhý dodatek té americké – právo každého občana na zbraň a moci ji použít na ochranu svého majetku.

Myslíte, že jsem se zbláznil? Nemyslím samozřejmě útočné automatické zbraně, navíc nezapomínejme, že zbraně nezabíjejí lidi, to lidi. Přijetím tohoto návrhu by také klesl počet zločinů

Nakonec pár citátů k zamyšlení…

George Washington: Svobodní lidé by nejen měli být ozbrojeni a disciplinovaní, ale měli by mít dostatek zbraní a munice, aby uhájili svou nezávislost před kýmkoliv, kdo by je chtěl utlačovat - včetně jejich vlastní vlády.

George Orwell: Totalitní stát může dělat velké věci, ale jednu věc udělat nemůže: nemůže dát dělníkovi v továrně pušku a říct mu, aby si ji vzal domů a měl ji v ložnici. Puška visící na zdi dělníkova příbytku nebo farmářovy chýše je symbolem demokracie. A je naším úkolem dohlédnout, aby tam zůstala.

Benjamin Franklin: Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.

Žádné komentáře: