středa 1. května 2013

Blackdog cantina

Dnes jsme po výletu za potápěním v Berounském lomu Kosov navštívili tento podnik. Jde o docela známou restauraci vychvalovanou na snad všech kulinářských webech i v denních periodikách. Jak je to tady doopravdy, resp. z mého velice subjektivního pohledu?

Prvním přiblížení autem jsme zjistili, že město Beroun okopírovalo nechvalně známé pražské modré zóny. Kousek od podniku je ale velké Berounské náměstí, kde lze o svátcích bezplatně zaparkovat, čehož jsme také využili. Na malé zahrádce bylo beznadějně plno, proto jsme to šli zkusit dovnitř. Vevnitř jsou tři stoly, malý bar, který je současně i kuchyní. Malá chodbička v zadní části vede k záchodu a místnosti, kde se myje nádobí.

Obsluha nám řekla, že mají beznadějně plno a jedinou šanci máme na baru, kde byly poslední tři místa. Zkusili jsme to, dostali jídelní lístky a začali vybírat. Po chvíli nás obsluha opět upozornila, tentokrát na to, že čekací doba na cokoliv, je 40 minut. Rozhodli jsme se, že to zkusíme a počkáme. Pozorovali jsme dění v minikuchyni, která zvládá současně připravovat 12 burgerů a obsluha se umí velice dobře otáčet. Servírky chvíli co chvíli odmítali další nově příchozí se slovy: “beznadějně plno”.

V lístku jsem si vybral velký Blackdog burger, steakové hranolky a domácí zázvorovou limonádu, kamarádi si vzali francouzského smraďocha a cheeseburgera a pak jsme už jen pozorovali cvrkot v restauraci. Po 30 minutách jsem se zašel podívat na záchod, který je, jako všechno uvnitř, miniaturní a jen pro jednoho člověka. Během čekání přišlo asi 30 lidí a všichni zklamaně odcházeli, někteří si objednali jídlo s sebou s tím, že se pro něj zastaví později. Pozorování dění v kuchyni nás zabavilo, nestačí umět jen vařit, je třeba i pořádná synchronizace, aby stoly dostaly své objednané jídlo včas, teplé a ve stejnou dobu. U burgerů je ale situace lehčí v tom, že se smaží všechny najednou.

Uplynulo 40 minut a před sebou jsme měli 3 talíře, hranolky se zatím smažily. Opticky vypadalo jídlo giganticky, po snědení jsem pocit zasycení neměl, ten se dostavil až po cca 30 minutách. Jídlo bylo dobré, ochucené tak akorát, ale šlo přeci jen o burger. mleté hovězí, takže jsem žádný kulinářský zážitek nečekal. Steakové hranolky byly ze zmraženého pytle, žádné domácí, takže ani tam se zážitek nedostavil. Když hosté vidí do kuchyně, vidí všechno a ztratí ideály…

Sečteno, podtrženo, Blackdog cantina je restaurace, která neurazí, nenadchne. Používají lokální suroviny, což je určitě fajn, ale burgery nejsou to, co bych vyhledával. Restaurace nabízí ještě širokou paletu nachos, burritos, tacos a další mexická jídla, ale pokud výrazně nerozšíří kapacity kuchyně a místa k sezení, nebudu chtít jít do přeplněného podniku. Obsluha je skvělá, stále ve spěchu, ale dokáže si udržet profesionální úroveň i tehdy, když odmítají jedny nové nadávající hosty za druhými.

Žádné komentáře: