čtvrtek 9. ledna 2014

Zahořování disku

Jak jsem psal v předchozím článku, klonoval jsem nový disk, aby se dal vyměnit za starší a pomalejší. Starší měl jít do jiného počítače, kde disk odešel definitivně. Toto řešení jsem nedoporučoval, nicméně sestra se rozhodla jinak. Ve starém počítači ji samozřejmě disk s plnou instalací Win7 vůbec nenaběhl a start systému končil modrou smrtí.

I smazala starý disk a přeinstalovala systém, na novém měla klonovaný disk. Klonování disku prověřilo jeho základní funkčnost, v provozu byl téměř celý den a stále zapisoval. Bohužel se žádná chyba neprojevila. V provozu následně vydržel asi 10 dní, 3 dny po možnosti vrátit objednané zboží z internetu bez udání důvodu. Pak prý najednou při startu systému zachroupal a systém nenaběhl. Po restartu nenaběhl už ani disk, jakoby v počítači ani nebyl. Započal tedy proces reklamace, který běží doteď.

Co dodat? Já to říkal. Pokud máte nový disk, máte největší šanci, že se pokazí, v prvních 3 měsících provozu, následně až za několik let. To už ale odejde stářím a většinou zcela nečekaně.

Žádné komentáře: