pátek 9. ledna 2009

LE Solitaire

Dnes jsme byli na obědě v této restauraci, která je umístěna v přízemí Bondy centra v Mladé Boleslavi. Restaurace je netypická tím, že je do ní velice dobře vidět zvenku, to je hlavní plus, ale i mínus. O nějaké soukromí zde tedy nemůže být řeč.

Při příchodu jsme si všimli velkého množství stolů pro 2, které byly ale většinou volné. Míst pro více osob bylo výrazně méně, volné místo pro 4 bylo jen jedno. Za 2 minuty se objevil číšník - cizinec - a přinesl jídelní lístek. K pití jsme chtěli minerálku a zelený a ovocný čaj. Objednali jsme si polední menu, nudlovou polévku a guláš a zapečené špagety se sýrem a kuřecím masem. Třetí volba již ve 12:20 nebyla dostupná.

Za 3 minuty nám přinesli pití, minerálku Mattoni, ovocný a !černý! čaj - Earl Gray. Čaje byly servírovány neobvyklým způsobem - konvička byla v šálku a lehkým zakroucením se konvička vyndala a čaj se dal nalít.

Za 10 minut bylo přineseno jídlo - porce vypadaly obstojně. Špagety s kuřecím masem prý byly dobré, ale můj guláš, nic moc. Houskové knedlíky byly domácí a výborné, o tom nemůže být sporu, ale maso, to byl horor. S masem to mělo společnou akorát barvu a tvar, ve skutečnosti to byla jedna velká šlacha, tedy vlastně 3 kostky plné šlach. Omáčka byla ostrá, ale špatné maso to prostě nevytrhlo.

Pokud plánujete navštívit tuto restauraci, pak si dejte něco italského, českým, či maďarským specialitám se vyhněte.

Žádné komentáře: