úterý 30. března 2010

Kdo další do talonu?

ODS zapomněla, jak se hraje poctivý mariáš. Před vynesením srdcového esa se musí něco hodit do talonu. Minulý týden si ale našli chvíli času a absolvovali rychlokurz a tak se něco muselo hodit do talonu.

Jako první byl zvolen srdcový král – Mirek Topolánek. Kdo bude další? Najednou se vyrojila spousta dalších vhodných kandidátů, ale bude mít ODS dost odvahy pokračovat v čistkách? Zbavit se Ivana Langera by bylo rozumné, zvláště po projednávání spisu Krakatice, ve kterém se ukázalo, že “íčko” vědomě spolupracovalo z kmotrem Mrázkem. Dalším kandidátem by mohl být Pavel Bém, který kvůli nejlevnější kartě na světě ztratil oblibu mezi Pražany. Doteď vlastně nevím, jestli billboardová reklama je skutečně od firmy Haguess, anebo od politických konkurentů. Jeho kamarád Jančík se stal dnešním horkým kandidátem, novináři zjistili, že je na něj podáno další trestní oznámení…

Jak se ale ukazuje, zřejmě to nebude s čistkou tak horké, protože, jak se vyjádřil nejmenovaný člen ODS: “Měli jsme plán B, zbavit se před volbami ještě Langera a Béma, ale pak bychom na volby nedostali už ani korunu! …”. Škoda, vykostit tyto lidi by bylo to nejlepší, co by ODS mohla před volbami udělat a dál by už žádnou reklamu nepotřebovala.

Tak co dál, bude hrát ODS podle pravidel a do talonu přibude právě jedna karta, anebo ne?

Žádné komentáře: